Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Röntgensjuksköterska till Mammograficentrum till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

På mammografi centrum i Sundsvall kallar vi ca 25000 kvinnor/år i den mammografiska hälsokontrollen för att tidigt kunna upptäcka bröstcancer. Bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor och drabbar årligen ungefär en av nio kvinnor.

Att arbeta med mammografi innebär att man dagligen möter många kvinnor i ålder 40-74 år. Arbetet är stimulerande då man på kort tid ska etablera en god kontakt med kvinnan, genomföra undersökningen på ett professionellt och så varsamt sätt som möjligt. Detta är oerhört viktigt för att vi skall få ett optimalt undersökningsresultat, både för att genom det kunna finna de små brösttumörerna, samt för att kvinnan även fortsättningsvis skall känna sig trygg i att komma tillbaka till oss för kontroll.
Arbetet innebär en mix mellan screening, kliniskt arbete, och receptionsarbete.
Vi utför undersökningar dels vid vår enhet på Sundsvallssjukhus, dels i våra två mammografivagnar som cirkulerar runt i norra respektive södra länsdelen.

Hos oss arbetar du dagtid, inga helger, röda dagar eller nätter. Mammograficentrum i Sundsvall har 17 medarbetare varav 4 läkare, 3 medicinska sekreterare och 10 röntgensjuksköterskor

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som är leg. Röntgensjuksköterska med intresse av att arbeta med mammografi. Erfarenhet från mammografiverksamhet är en merit men inget krav.
Du har lätt för att samarbeta och tillföra arbetsglädje i laget. vi ser gärna att du är initiativrik, självständig och beredd att hugga i.
Du jobbar strukturerat och gillar när det är högt tempo.
Det är viktigt för oss att du har en professionell framtoning med hög servicekänsla och alltid sätter patienten/kunden i centrum. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du behöver även ha körkort eftersom du i ditt arbete måste kunna ta dig ut till mammografivagnarnas uppställningsplatser ute i länet med leasingbil. Det betyder även att du måste vara beredd att bo borta någon vecka per månad.
Eftersom vi strävar efter en jämn åldersfördelning välkomnar vi yngre
sökande med intresse av att vara med att utveckla
Mammografiverksamheten i framtiden.

Kan det vara dig vi söker? Då hoppas vi att du vill träffa oss!
Välkommen med din ansökan.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-19
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Tommy Berglund
Enhetschef
Telefon: +4660182703

Anette Magnusson
Vårdförbundet
Telefon: +4660182700

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook