En man håller händerna på sina kinder och ser rädd ut.
Jonas Hedlund i föreställningen ORDET.

Den musikaliska berättarteatern ORDET kommer till Hola folkhögskola

2024-03-22 14:44

En tragikomisk berättelse om kärleken, rädslan och ordets makt. Och den eviga frågan – vad är självaste meningen? Det handlar föreställningen ORDET om som kommer till Hola den 10 april.

Onsdag den 10 april kl 13.30 kommer Jonas Hedlund från Örebro teater till oss på Hola folkhögskola för att spela enmansshowen ORDET, en musikalisk berättarteater efter Torgny Lindgrens novell ur boken Merabs skönhet.

Tid och plats

Onsdag den 10 april kl 13.30
Högtidssalen på Hola folkhögskola, Folkhögskolevägen 5 Prästmon
Fri entré, ingen föranmälan behövs

En föreställning om ordets makt

”Han hade dragit järnröret, det var ett entums järnrör, han hade dragit det ifrån huvudändan därvid sängen och nedi köket så att det mynnade åtvid murkåpan, om man satt oppå vedbänken kunde man tala rätt in i röret. Däri det röret pratade han vid Hanna, mora sin, Hanna Burvall, och vid Sofia. Men aldrig någon främmen.”

Föreställningen handlar om Samuel Burvall i Storholmträsk. Han som låste in sig på vinden och som trodde själva ordet var smittokällan. Ordet lungsoten. En tragikomisk berättelse om kärleken, rädslan och ordets makt. Och den eviga frågan – vad är självaste meningen?

"Jonas Hedlund ger färgstarkt och övertygande röst åt Lindgrens gestalter. Han sjunger frälsarsånger vid en fiktiv tramporgel (som vi bara hör) och han ÄR verkligen Lindgrens berättarröst som ger oss vingar att här i Örebro sväva in en timme i en annan värld." skriver Martin Dyfverman/Kulturdelen.

Novellsamlingen Merabs skönhet (1983) räknas av många, bland annat av Torgny Lindgren själv, som hans mästerverk. Föreställningen är ett samarbete med Örebro Teater.

Om skådespelaren

Jonas Hedlund är frilansande skådespelare och utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han är uppvuxen i Drängsmark norr om Skellefteå men bor nu i Örebro sen flera år och har arbetat återkommande på Teater Martin Mutter, Lerbäck Teater och Örebro Teater. Våren 2019 hade han premiär på den egenproducerade enmansföreställningen Ormens väg på hälleberget och i februari 2023 premiär på ORDET.

Du kan läsa mer om föreställningen och Jonas på hans hemsida.

Varmt välkommen!


Tillbaka till toppen