Två ungdomar sitter på en gräsmatta  lutade mot ett träd och skriver i anteckningsblock samt tittar på en surfplatta

Unga ges chans att utveckla sitt skrivande under sommarens skrivlustläger

2024-03-01 15:55

För andra sommaren i rad är Region Västernorrland medarrangör till ett skrivlustläger för unga, denna gång vid Strömbäcks högskola i Umeå. Lägret riktar sig mot unga mellan 13–25 år som vill utveckla sina färdigheter i skrivande. 

Skrivlustlägret arrangeras gemensamt av tre regioner; Region Västernorrland, Region Västerbotten och Region Jämtland Härjedalen. Ungdomar som bor i dessa regioner kan ansöka om att delta.

- Vi är glada över att även i år kunna vara med och arrangera ett skrivlustläger. Genom lägret vill vi inspirera och stötta ungdomar i deras skrivande och möjliggöra för dem att träffa andra med samma intresse. Lägret som arrangerades sommaren 2023 uppskattades mycket av de unga som då deltog. Det är viktigt att stimulera ungas skrivande och att bidra till att unga personer uttrycker sig och kan göra sina röster hörda, säger Maria Oldenmark, kulturchef, Region Västernorrland.

Inspirerande workshops i en naturskön miljö

Under lägret ges möjlighet att lära sig att utveckla sitt skrivande genom workshops där verktyg för att fördjupa textens karaktärer och miljöer tas upp. Deltagarna får inspiration till att skapa nya världar och även utveckla sina färdigheter i gestaltande. Lägret är också ett tillfälle att umgås med andra skrivintresserade i en naturskön miljö. Skrivkursen kommer att hållas av Johan Hemmingsson, litteraturutvecklare och manusförfattare, och Julia Sandström, fantasyförfattare och skrivkonsult. En av dagarna kommer också författarinnan Nora Khalil och berättar om sitt författarskap. 

Så anmäler du dig

Lägret är till för dig som är 13–25 år och bor i någon av regionerna Västernorrland, Västerbotten eller Jämtland Härjedalen. Lägret är både till för dig som är nybörjare och för dig som kommit en bit på väg i ditt skrivande. Att delta kostar 500 kronor och då ingår mat och övernattning på Strömbäcks folkhögskola. Varje deltagare får ett eget rum med dusch och toalett. Anmälan ska vara inne senast 19 maj. Du anmäler dig till Skrivlustlägret via hemsidan:

ungaskrivare.se

Begränsat antal platser, så anmäl dig redan idag! 

Datum för lägret: måndag 17 juni – torsdag 20 juni. 
Plats: Strömbäcks folkhögskola, två mil söder om Umeå.


Tillbaka till toppen